Geschiedenis

Twingo Club en Forum

De Twingo Club is uitgegroeid tot een grote groep Twingo liefhebbers. Maar hoe is dit alles tot stand gekomen? Hoe ontstond het idee om een Twingo forum op te richten en hoe zijn al die leden gekomen? Dat zal ik jullie vertellen…

Op 11 april 2008 kreeg ik mijn eerste auto, een witte Renault Twingo (Nokia uitvoering). Ik was meteen verliefd op deze auto. Omdat deze Twingo een nieuw model was, ging ik op zoek naar een Twingo forum. Ik wou namelijk graag ervaringen lezen van andere Twingo rijders en vol trots mijn eigen Twingo laten zien. Maar na heel lang zoeken kwam ik tot de conclusie dat zo’n forum helemaal niet bestond.

Toen besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en zelf een Twingo forum op te richten. Met een beetje webdesign kennis in huis ging ik aan de slag. En in juni 2008 lanceerde ik het officiĆ«le Twingo Forum met 1 lid, en dat was ik zelf…
Hoe moest ik nu het forum vullen met informatie en leden? Ik ging op zoek op profielen-sites naar leden die iets hadden met een Twingo. Honderden berichtjes heb ik gestuurd “Beste … Ik heb een Twingo Forum opgericht. Zou je mij willen helpen om het forum te laten groeien door je aan te melden en berichten te plaatsen?”.
Hier ging een hoop mensen in mee en toen begon langzaam aan het leden-aantal te groeien en ook het aantal berichten op het forum.

In 2008 had het forum 8.356 bezoekers in totaal (de eerste 38 bezoekers was op 30 juni 2008). In 2009 is dit aantal gegroeid naar 55.614 bezoekers en in 2010 naar 169.993. We hebben nu in 1 maand tijd van 2011 al te maken met 32.843 bezoekers in totaal. Zoals te lezen is ondervind het forum een explosieve groei.

Al heel snel begonnen leden te vragen wanneer de eerste Twingo Dag zou gaan plaatsvinden. Eigenlijk was het mijn idee om nog een jaartje te wachten en dan pas aan het organiseren te beginnen. Maar na veel aandringen van de leden en het enthousiasme had ik de besloten om op 11 april 2009 de eerste Twingo Dag te organiseren. Dat was een groot succes. Ruim 70 Twingo’s hadden deze dag bezocht. Vanaf toen vind ieder jaar een Twingo Dag plaats.

Omdat in 2010 de website zo’n explosieve groei aan leden heeft gehad, heeft de website een nieuw jasje gekregen. Ook met meer functionaliteiten. Eind januari 2011 is deze website online gegaan.

Aida (TwingoRacer)

Reacties uitgeschakeld.