Twingo Dag

Grote opkomst 4e Twingo Dag!

 

Twingo Dag 2012 from Twingo Club on Vimeo.

Twingo Dag 2012Op maandag 9 april vond er een invasie plaats aan Renault Twingo’s in Kollum (Noord-Friesland). In totaal reisde 97 Twingo’s af naar het hoge noorden voor een onvergetelijke dag. “Om half 10 stonden de eerste al voor de deur bij Renault dealer Auto Beerda. We waren nog druk bezig om de allerlaatste dingen klaar te maken”, verteld de 26-jarige Veenendaalse Aida Blankestijn.

Om 11.00u ging de dag van start. Iedere Twingo kreeg bij binnenkomst een goed gevulde Goodie Bag. Het terrein van Auto Beerda was in korte tijd volgebouwd met allerlei soorten Twingo’s. Geen één was hetzelfde. 
De showroom van Auto Beerda was omgetoverd tot een Twingo paradijs met een gezellige hoek van kraampjes. De Twingo II Phase II RS, Twingo II Phase II Gordini GT en de Twingo II Phase II La Vie en Fleur waren de 3 unieke Twingo’s van de dag. Ook het hele kleine broertje van de Twingo stond in showroom, namelijk de Twizy.
“Rond 12.00u heette ik iedereen welkom en vertelde ik in het kort het dagprogramma”, verteld Aida verder. Om 14.00u mocht iedereen gaan starten met de toertocht. De toertocht werd gereden in de omgeving van Kollum, Anjum, Buitenpost, Moddergat en Veenklooster. “Meer dan de helft van de Twingo Dag deelnemers reed mee aan deze tocht en dat leverde mooie foto’s en video’s op in de kleine dorpjes”, glimlacht Aida. In het midden van de toertocht was een tussenstop voor o.a. een toiletbezoek gebracht en om even de benen te strekken.
Tussen half 5 en half 6 kwam iedereen aan op de eindbestemming De Colle in Kollum. In dit zalencentrum stond een buffet klaar en zo werd de gezellige dag gezamenlijk afgesloten.
“Ook dit jaar was het een zeer geslaagde dag. Het weer zat niet helemaal mee, maar we hebben het de hele ochtend droog gehouden. Ook hebben de Twingo rijders zich niet laten weerhouden door het voorspelde slechte weer. En daar ben ik heel blij om! Want zo was de 6 maanden voorbereidingen zeker niet voor niks geweest!”
”Volgend jaar komt er uiteraard weer een Twingo Dag. Dit zal weer op een andere plek in Nederland gehouden worden. Het gaat ook een speciale Twingo Dag worden, want dan bestaat de Twingo Club 5 jaar en dat gaan we natuurlijk wel vieren”, verteld Aida enthousiast.

Alle foto’s van de Twingo Dag 2012 zijn hier te bekijken.

 1. rene367 zegt:

  hallo twingo rijders,

  wij hebben ons niet opgegeven, kunnen wij alsnog vrijblijvend langskomen en meerijden met de toertocht.

  mvg René

  r.weghs@home.nl

 2. kLAAS STUIT zegt:

  Hallo, Ik wil even reageren op de Twingo dag afgelopen maandag. Mijn vrouw en ik waren erg pocitief op die dag. Goed georganiceerd mooie rond rid. Het was voor ons de eerste keer dat we zo iets hebben gedaan dat op onze leeftijd 74jr.
  Daarom willen wij iedereen bedanken voor deze dag

  Gr. Antje en Klaas Stuit

 3. Carel Stoltz zegt:

  Wil komende Twino-dag ook wel mee, kan je mij op de hoogte houden.
  M.vr.gr

  Jeannette en Carel.

  • mirabelx zegt:

   Beste Jeanette en Carel.
   Ons advies is om de site en het forum in de gaten te houden voor de aankondiging van de komende Twingo Dag. Hier zal, zodra er meer bekend over is, over gecommuniceerd worden.

   Groet,
   Twingo Club Crew

 4. WTV zegt:

  Goedemorgen.

  Weten jullie al waar en wanneer de Twingo dag dit jaar wordt gehouden

  Groet, Wim

  • mirabelx zegt:

   Beste Wim,

   Wij zijn druk bezig met de organisatie van de Twingo Club dag. De datum zal zo spoedig mogelijk op het forum worden gecommuniceerd.

   Groet,
   Namens de Twingo Club Crew

Geef een reactie